Tein mansikka-valkosuklaakakun samaan tyyliin kuin valkosuklaa-vadelmakakun. Nyt kuitenkin tein molemmat mousset eri ohjeilla. Ihastuin Pakkasmarjan mansikkapureen makuun kokeillessani sitä mansikkaiseen pannacotta-kakkuun ja halusin käyttää sitä myös tässä kakussa. Lisäksi viisastuneena liian jämäkän valkosuklaamoussen ongelmista, tein myös tämän kakun valkosuklaaosion samalla Hellapoliisin ohjeella kuin valkosuklaa-maitosuklaamoussekakussa.
Tein koko kakun 26 cm vuokaan ja mansikkamoussen 20 cm vuokaan. Molemmista mousseista jäi hiukan ylikin, joten tein reunakalvolla vielä pikkukakun kotiin. Muistaakseni aineksia oli tämän verran:
Mansikkamousse:
- 7 liivatelehteä
- 2 valkuaista
- 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
- ½ dl sokeria
- 2 prk (400 g) mansikkasosetta
Valkosuklaamousse:
- 8 liivatelehteä
- 4 dl kuohukermaa
- 4 munaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 0,5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 dl maitoa
- 3 kpl 130g:n valkosuklaalevyä (Panda)
Kiille:
- 1 prk mansikkasosetta
- tilkka vettä
- 2 liivatetta
Kakut matkasivat parin tunnin matkan autossamme, joten kuljetin kakut vuoissaan perille. Oli tarkoitus tehdä valkosuklaasta sydänreunat kakkuihin hääpaikkakunnalla. Mutta kuinkas sitten kävikään? Aikataulut venyivät lähtiessä niin, että kakkujen vuoasta poistoon, tarjoilulautasille siirtoon ja koristeluun jäi aikaa ruhtinaalliset 15 minuuttia. Eikä ollut mikroa edes käytössä suklaan sulattamista varten. Kiireellä sitten jotain pursottelin kakkujen päälle, reunat saivat jäädä ilman koristuksia. Onneksi kakut maistuivat, niin ulkonäöllä ei ollut lopulta niin merkitystä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti