maanantai 7. helmikuuta 2011

Hääkakut ystävän häihin

Sain kunnian tehdä hääkakut ystäväni häihin. Toiveena oli hyydykekakkuja ja ainakin toinen kakuista suklainen. Häiden teemavärinä oli punainen, joten ajattelin mansikka-valkosuklaakakkua ja toiseksi valkosuklaa-maitosuklaamoussekakkua, eli samaa kakkua mitä omissa häissämme oli.

Tein mansikka-valkosuklaakakun samaan tyyliin kuin valkosuklaa-vadelmakakun. Nyt kuitenkin tein molemmat mousset eri ohjeilla. Ihastuin Pakkasmarjan mansikkapureen makuun kokeillessani sitä mansikkaiseen pannacotta-kakkuun ja halusin käyttää sitä myös tässä kakussa. Lisäksi viisastuneena liian jämäkän valkosuklaamoussen ongelmista, tein myös tämän kakun valkosuklaaosion samalla Hellapoliisin ohjeella kuin valkosuklaa-maitosuklaamoussekakussa.

Tein koko kakun 26 cm vuokaan ja mansikkamoussen 20 cm vuokaan. Molemmista mousseista jäi hiukan ylikin, joten tein reunakalvolla vielä pikkukakun kotiin. Muistaakseni aineksia oli tämän verran:

Mansikkamousse:
  • 7 liivatelehteä
  • 2 valkuaista
  • 2 prk (á 200 g) vaniljarahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 2 prk (400 g) mansikkasosetta
Liivatteet likoamaan ja vaahdota valkuaiset. Lisää vaniljarahka ja sokeri. Liuota liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja sekoita mansikkasoseeseen. Yhdistä mansikkasose ja valkuais-rahkaseos. Kaada vuokaan ja anna hyytyä noin 3 tuntia. Pakasta sen jälkeen. Tee kääretorttupohja ja leikkaa siitä mansikkamoussekiekon kokoinen ympyrä. Laita torttupohja suuremman irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä pakastettu mansikkamoussekiekko suuremman vuoan keskelle.

Valkosuklaamousse:
  • 8 liivatelehteä
  • 4 dl kuohukermaa
  • 4 munaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  • 3 kpl  130g:n valkosuklaalevyä (Panda)
Laita liivatteet likoamaan. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota kerma. Vaahdota keltuaiset ja sokeri ja lisää niiden joukkoon tuorejuusto ja vaniljasokeri. Lämmitä maito kattilassa ja sekoita joukkoon paloiteltu suklaa. Lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes suklaa sulaa. Lisää kuivaksi puristetut liivatteet ja sekoita. Lisää suklaasula keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää kermavaahto ja valkuaisvaahto ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan mansikkamoussen päälle ja anna hyytyä 3 tuntia.

Kiille:
  • 1 prk mansikkasosetta
  • tilkka vettä
  • 2 liivatetta
Liota liivatteet ja sulata ne kiehuvaan vesitilkkaan. Sekoita mansikkasoseeseen. Kaada varovasti kakun päälle.

Kakut matkasivat parin tunnin matkan autossamme, joten kuljetin kakut vuoissaan perille. Oli tarkoitus tehdä valkosuklaasta sydänreunat kakkuihin hääpaikkakunnalla. Mutta kuinkas sitten kävikään? Aikataulut venyivät lähtiessä niin, että kakkujen vuoasta poistoon, tarjoilulautasille siirtoon ja koristeluun jäi aikaa ruhtinaalliset 15 minuuttia. Eikä ollut mikroa edes käytössä suklaan sulattamista varten. Kiireellä sitten jotain pursottelin kakkujen päälle, reunat saivat jäädä ilman koristuksia. Onneksi kakut maistuivat, niin ulkonäöllä ei ollut lopulta niin merkitystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti