sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-minttuleivokset

Sammakkokakun tehtyäni muistin jälleen etten tosiaankaan pidä marsipaanista. Siispä otin vuoroltaan kokeiluun sokerimassan. Suunnittelin tekeväni leivoksia.

Leikkasin tummasta kääretorttupohjasta lasin avulla sopivan kokoisia ympyröitä ja kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi tein Kinuskikissan ohjeella valkosuklaa-minttutäytettä. Leivokset hyydytin reunakalvoissa.
 Sitten sivelin leivosten pintaan valkosuklaakreemiä. Kreemi oli helpompaa levittää, kun kulhoa piti lämpimässä vesihauteessa. Ihan hanasta tuleva lämmin vesi oli riittävän kuumaa, jotta kreemi notkistui helposti levitettäväksi. Mikroon en uskaltanut laittaa, sillä pelkäsin lämmittäväni liikaa.

Sitten sokerimassat leivosten pintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti