maanantai 7. helmikuuta 2011

Kolmen suklaan kakku

Jotain oikein suklaista piti saada kokeilla ja niin syntyi tämä kakku. Tässä voisin samalla jakaa käyttämäni kääretortun ohjeen. Ohjeen olen napannut joskus teininä muistaakseni kirjasta Hyvää Ruokahalua - Kotikokin parhaat leivonnaiset. Pohjasta tulee hyvin pehmoinen ja se tarvitsee vain vähän kostutusta.

Ainekset kääretorttuun
  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Päällystä uunipannu leivinpaperilla ja voitele se ruokaöljyllä, jotta torttulevyn irrottaminen olisi helpompaa.
Vatkaa torttulevyä varten munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaakao keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Sekoita. Paista levy kypsäksi 225 asteen lämmössä noin 7 minuuttia. Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jolle olet sirottanut hiukan sokeria. Anna levyn jäähtyä.

Kolmen suklaan kakkua varten tein siis yhden kääretorttupohjan. Jaoin sen kahteen osaan ja halkaisin osat. Näin sain neljä levyä ja kakkuun kolme täyteväliä. Kostutuksen tein vaniljamaidolla.

Täytteeksi tein valkosuklaa- ja maitosuklaamousset. Määriä en valitettavasti enää muista, mutta täytteisiin tuli kermaa, vaniljatuorejuustoa ja sulatettua suklaata. Kahdessa välissä oli valkosuklaamoussea ja maitosuklaamoussea yhdessä välissä.

Päälle tein ganachen tummasta suklaasta ja pursottelin Flora Vispillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti