maanantai 7. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-vadelmakakku

Löysin Kermaruusun blogista veikeän idean, jossa hyydykekakussa "piilotetaan" toinen mousse toisen sisään. Tätä piti tietysti päästä kokeilemaan. Vadelmia oli sopivasti pakastimessa ja ne maistuvat hyvin valkosuklaan kanssa.

Ensiksi tein vadelmamoussen 16 cm irtopohjavuokaan ja hyydytin sen. Sitten laitoin moussen vuokineen päivineen yöksi pakastimeen. Seuraavana päivänä leivoin vaalean kääretorttulevyn ja leikkasin siitä 16 cm halkaisijaltaan olevan pyöreän palan. Sitten laitoin kääretorttupalan 20 cm halkaisijan vuokaan ja kumosin jäisen vadelmamoussekiekon sen päälle. Sitten valmistin valkosuklaamoussen ja kaadoin sen vadelmamoussen päälle.

Tein valkosuklaamoussen omasta päästä, ja se ei ollut sopiva koostumukseltaan tähän kakkuun vaan oli liian jämäkkää. Niinpä se ei laskeutunut hyvin reunoille tiiviisti vaan johonkin kohtaan jäi aukko. Tämä paljastui sitten kun kakun irrotti vuoasta, siitä nimittäin tuli vino kun kakku valahti painovoiman vaikutuksesta tyhjistä kohdista. :P

Kakun hyydyttyä tein päälle kiilteen paseeratuista vadelmista, sokerista, liivatteesta ja tilkasta vadelmamehua. Vaikka jäähdytin kiilteen, kaadoin sitä sitten liian reippaasti kakun päälle ja valkosuklaamoussea nousi hiukan pintaan. Pursottelin sitten valkosuklaalla pintaan sekamelskan peitelläkseni tuota. Tällainen kakusta lopulta tuli. Maku oli onneksi onnistunut.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti