lauantai 26. helmikuuta 2011

Sydänkakku jämistä


Viivin synttärikakkuun tein siis maitosuklaamoussen yksinkertaisena ja valkosuklaamoussen kaksinkertaisena. Näistä jäi tietysti reilusti yli massaa ja kääretorttulevystäkin oli ylimääräistä. Päätin kokeilla uutta reunavuokaani ja tehdä jämistä pienen kakun meille kotiin. Reunavuoka kotiutui minulle vasta torstaina ja aikaisemmin minulla ei ole sellaista ollut. Sainpas testata taas uutta. :)

Asetin reunavuoan pahviselle kakkualustalle ja kokosin kakun suoraan siihen. Lautanen kävisi tähän mainiosti, mutta minulla ei ole tarpeeksi suurta täysin tasapohjaista lautasta. Pitäisi hankkia kunnon kakkulautanen. Vuokaan siis pohjalle kääretorttulevystä vuoan avulla leikattu sydän, sitten perään maitosuklaamoussen jämät ja lopulta valkosuklaamoussen jämät.

Kakun hyydyttyä pyöräytin pienellä palettiveitsellä kakun reunat ympäriinsä ja nostin vuoan pois. Sehän olikin helppoa! Ja minä kun jännitin vaihetta etukäteen. :) Ihan siisti reunasta ei tullut, mutta olin tyytyväinen ensimmäiseen kertaani reunavuoan kanssa. Harjoitus tekee sitten mestarin.Tällä viikolla hankin myös sabluunoita ja kunnon sirottimen. Sabluunoita on neljä erilaista ja toimivat parhaiten pyöreän kakun kanssa. Mutta myös tähän kakkuun kuviointi onnistui. Olisi pitänyt teipata ne aukot umpeen, joita en halunnut käyttää.... Vähän nimittäin sotkin, kun rupesin lisäilemään sydämiä myös kulmiin. Kuviosta tuli siis alunperin siisti ennen kuin soveltamisella sain hiukan pilattua. Mutta kotikakku, ei haittaa. ;)
Käytin kaakaojauhetta, jotta kuvio erottuisi kakun vaaleasta pinnasta. Tummiin kakkuihin sopisi hyvin tomusokeri. Myös kaakaotomusokeri ja mansikkatomusokeri sopisivat hyvin sabluunan kanssa käytettäviksi. Ohjeissa luki, että myös värisprayt ja värisokerit ovat hyviä. Värispraytä minulla ei ole vielä ollut, helmiäissuihkeen hankin myös vastikään enkä ole sitä vielä mihinkään kokeillut.2 kommenttia:

  1. Mistä noita sabluunoja on löytynyt! En olekkaan törmännyt kun Ikean versioihin.

    VastaaPoista
  2. Sabluunat olen ostanut UllanUnelmasta http://www.ullanunelma.fi/product_details.php?p=2732

    VastaaPoista