maanantai 7. helmikuuta 2011

Halloween-kakut

Halloween lähestyi ja Kinuskikissa esitteli blogissaan hurmaavan suklaisen kakun suloisella haamuarmeijalla varustettuna. No, sellaistapa sitten täytyi koittaa tehdä myös itse. Aivan yhtä huikaisevan hienoon tulokseen en tietenkään päässyt, mutta itse olin kakkuun kuitenkin kovin tyytyväinen.

Tein siis kakkupohjan Kinuskikissan mehevän suklaakakkupohjan ohjeella ja kostutin vaniljamaidolla. Täytteeksi sipaisin lemon curdia ja reilut kerrokset maitosuklaamoussea. Päälle maitosuklaaganache ja pursotukset Flora Vispistä.

Minulla ei ole ruoho- eikä nuottiviivatyllaa, joten reunoille ei muodostunut seittiä vaan kermamatoja. Brunbergin tummasta suklaasta tehdyt hämähäkit kyllä tykkäävät kiipeillä myös matojen päällä. Haamut ovat sokerimassaa.
Kakku on tehty pieneen 16 cm vuokaan, mutta taisin kuitenkin tehdä 3 munan pohjan. Kaadoin loput suurempaan vuokaan ja sain ohuemman, hyydykekakulle sopivan pohjan samasta taikinasta. Koska myös täytettä jäi yli, sipaisin lemon curdia myös ohuelle pohjalle ja lisäsin jäljellä olevaan maitosuklaamousseen liivatteen tai pari. Kakun hyydyttyä koristelin sen kermapursotuksilla ja valkosuklaaseitillä. Hämähäkki on Brunbergin tummaa suklaata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti