maanantai 7. helmikuuta 2011

Tohtorinhattuja

Ystäväni väitteli tohtoriksi ja pyysi minua tekemään tohtorinhattuja kakkujen päälle. En ollut tehnyt vielä minkäänlaisia koristeita aikaisemmin, joten lupasin ainakin yrittää. Miekkakin oli toiveissa.

Aloitin etsimällä netistä kuvia siitä, millainen hatun pitäisi olla. Tällainen oli siis malli.

Ensimmäiseksi tietysti huomasin, ettei minulla ole kullanväristä väriä. Eikä elintarvikeliimaa. Eikä nettikaupasta tilaamalla olisi enää ehtinyt perille. No, sitten tietysti piti hiukan soveltaa.

Tein hatun kupuosalle muotin kietomalla foliota nomparellipurkin ympärille. Sitten kaulitsin sokerimassasta ympyränmuotoisen palan ja kiedoin sen muotin ympärille. Siistin reunat tasaisiksi veitsellä ja vedin marsipaanityökalulla viivoja hattuun kuvaamaan noita laskoksia.

Lieriä varten kaulin sokerimassasta ympyräpalan (näistä ei kyllä tullut ihan ympyröitä, kun ei ollut sopivan kokoista muottia) ja kuivatin sitä seuraavaan päivään, samoin kuin hattuosaa. Sitten yhdistin palat toisiinsa kaupan sokerikuorrutteella (tuubissa) ja lisäsin nauhan yhtymäkohtaan. Lyyran leikkasin vapaalla kädellä valkoisesta sokerimassasta ja tomutin keltaisella tomuvärillä ja helmiäisellä. Sen lähemmäs kultaa en nyt päässyt. Lyyran oikea muotokin jäi vain haaveeksi, vielä ei sormet taivu pikkutarkkaan työskentelyyn.

Tässä valmiit hatut vielä hiukan tomusokerijäämiä päällään. Näistä on mukava lähteä parantamaan osaamistaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti