lauantai 12. helmikuuta 2011

Marsipaanisammakoita

Minulla on muovinen sammakkokuvioinen suklaamuotti, jonka hankin ennen häitä. Silloin leikittelin ajatuksella, että valaisin hääkarkit itse. Se kuitenkin jäi muiden kiireiden jalkoihin ja valmiisiin sammakoihin tyydyttiin. Konvehtien valmistukseen en ole vieläkään uskaltautunut, sillä suklaan temperointi jänskättää. Kaipa siitä selviäisi, kun hankkisi lämpömittarin. ;)


Ajattelin sitten kokeilla, voisiko muottia käyttää marsipaani- tai sokerimassakuvioiden tekemiseen, ettei se ihan pölyttyisi tyhjän panttina kaapissa. Muottihan toimi oivallisesti marsipaanin kanssa! Sokerimassa taas ei tähän soveltunut, ainakaan tällä tekniikalla. Sitä en saanut ehjänä muotista irti.

Pyörittelin siis marsipaanista pallosen, johon lisäsin hiukan tomusokeria ettei se tarttuisi käsiin. Laitoin pallosen muottiin (johon ei tarvitse laittaa tomusokeria) ja työstin sen käsin tasaiseksi kerrokseksi. Läpinäkyvästä muotista oli kätevä vilkaista, oliko marsipaani tasaisesti muotin joka kolossa. Sitten otin varovasti ylimenneistä reunoista kiinni ja nostin hiukan joka kulmalta. Kun kuvio lähti irti, nostin sen oikein päin alustalle ja leikkasin veitsellä ylimääräiset marsipaanit pois sekä hiukan tasoittelin vielä reunoja marsipaanityökalulla.

Sitten väritin sammakkoja vihreällä ja helmiäistomuvärillä hiukan eloisammiksi ja maalasin mustalla pastavärillä silmät, joillekin myös suun. Vaihtelin värityksien määrää, testaillen mistä tulisi paras. Jokaisesta sammakosta tuli siis erilainen.
Minä tykkäsin tästä kaikista vähiten väritetystä sammakosta eniten. Tässä on vain hiukan korostettu uria vihreällä tomuvärillä ja lisätty hippunen helmiäistä. Mitenkäs te?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti