maanantai 7. helmikuuta 2011

Sokerimassaruusuja

Olin kerran aikaisemmin väkerrellyt marsipaaniruusuja. Silloin käyttämäni tekniikka ei oikein toiminut minulla, enkä saanut ruusuista ruusujen näköisiä. Kyllä ne kukilta näyttivät, mutta ruusuilta oikein eivät.

Kun tätini pyysi minua tekemään kakun mummoni muistotilaisuuteen, ajattelin opetella ruusujen teon. Hankin valmiiksi punaista sokerimassaa ryhdyin hommiin. Ensin etsin netistä uudenlaista ohjetta, joka toimisi kohdallani paremmin. Ja se löytyi Ahonlaita-blogista.

Sain kyllä huomata, että sokerimassa ei ole ihan helpoin massa ruusujen tekoon. Se kuivuu niin nopeasti, että kun terälehdet ohentaa ohuiksi, repeilevät ne helposti. Toki en kyllä saanut niitä edes ihan ohuiksi ennen kuin ne repeilivät. Harjoitus varmasti tekee mestarin tässäkin.Kun olin aikani tuhertanut sokerimassan kanssa, ryhdyin tekemään lehtiä marsipaanista. Tein myös yhden vihreän marsipaaniruusun ja huomasin, kuinka paljon helpompaa marsipaania oli ruusujen teossa käsitellä kuin sokerimassaa.


Myös muutama pikkuinen varsiruusu syntyi.


Kokeilin myös kaksivärisen ruusun tekoa. Tämä on sokerimassaa. Ruusun muoto vähän katosi, kun leikkasin liian pitkältä kannan pois.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti