Lauantaina vietettiin tyttöjen iltaa ja tein kakun sitä varten. Kokeilin uutta reseptiä, paistettavaa valkosuklaa-limerahkakakkua. Ohjeen löysin alunperin täältä. Pohja ei ollut lainkaan toimiva ratkaisu, se murustui hirmuisesti vielä paiston jälkeenkin. Suosittelen tekemään pohjan esimerkiksi murotaikinasta keksimurun sijaan.
Pohja
200 g Muro-keksejä
0,6 dl juoksevaa margariinia
Täyte
2 prk (à 200 g) valkosuklaa-limerahkaa
2 prk (à 150 g) crème fraîchea 28%
1 muna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Valmistusohje
Hienonna keksit. Sekoita juokseva margariini keksimuruihin. (Voit käyttää myös 75 g sulatettua voita.) Vuoraa irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele keksiseos pohjalle.
Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.1 min, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada vuokaan.
Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 30 min.
Jäähdytä. Irrota reunat vuoasta veitsellä. Siirrä tarjoiluvadille. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, kun maut ovat tasoittuneet.
Koristelin kakun pikaisesti kermapursotuksilla ja varastosta löytyneillä kukkasilla.
Minä jotenkin vierastin valkosuklaa-limeyhdistelmää, mutta tytöille kakku maistui.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti