Tein kakun laktoosittomista maitotuotteista (margariini, maitorahka, ranskankerma, päällispursotukset). Vähän olisi poltellut laittaa täytteen joukkoon valkosuklaapaloja, mutta sain itseni pidettyä laktoosittomalla linjalla. Kannattaa varmasti kokeilla sitäkin vaihtoehtoa, sokerin kuitenkin vähentäisin silloin täytteestä ainakin puoleen, jottei tule liian makeaa.
Pohja:
- 150 g margariinia
- 0,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl vettä
Täyte:
- 500 g maitorahkaa
- 200 g ranskankermaa
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl perunajauhoja
- 150 g mustikoita
- 150 g vadelmia
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää muna vatkaten.
Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
Sekoita kulhossa täytteen ainekset.
Sekoita joukkoon marjat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
Jäähdytä. Koristele ja tarjoile kylmänä.
Lisää jauhot ja vesi ja sekoita nopeasti.
Sekoita kulhossa täytteen ainekset.
Sekoita joukkoon marjat.
Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun, (halk. 24 cm) irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.
Kaada täyte päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasossa noin tunti.
Jäähdytä. Koristele ja tarjoile kylmänä.
Koristelin kakun pikaisesti kermapursotuksilla ja valmiilla suklaalehdillä.
Maku oli todella hyvä, minä tykkäsin kovasti. Ja maistui myös pienille lapsille. ;)
Tää on ollut meidän perheen lemppari jo pitkään, mäkin tykkään vaikken tavallisista juustokakuista niin pidäkään.
VastaaPoistaTämä maistuukin enemmän marjapiirakalta kuin juustokakulta. Minä tein ennätykseni tämän kakun parissa ja taisin kaiken kaikkiaan syödä viisi palaa. :D
VastaaPoista