lauantai 21. joulukuuta 2013

Tonttujen armeijakuntaTällainen tonttuarmeija syntyi tänään vieraiden kanssa tuhottavaksi. Eilen olin ajatellut, etten jaksa enkä ehdi kummempia leipoa, ja olin jo päättänyt tehdä vain joulutorttuja. Aamulla kuitenkin sain idean, että haluaisin kokeilla Kinuskikissankin versioimia mansikkatonttuja. Mies lähti asioille kauppaan ja pyysin tuomaan tuoreita mansikoita samalla. No, niitäpä ei löytynytkään niin helposti ja vieraat olivat pian jo tulossa. Lennosta sitten kehittelin korvaavan koristelun.

Tonttujen vartalona toimii kahden suklaan minimuffinit. Muffinitaikina on tehty tällä ohjeella. Minimuffinien paistoaika ja -lämpötila on kuitenkin erit kuin isojen muffinien. Näitä paistoin 10 minuttia 200 asteessa.


Muffinin päälle pursotin kermavaahtoa ja laitoin suklaahiput silmiksi. Lakit on tehty punaisista Candy meltseistä (joita onneksi löytyi kaapista) sulattamalla napit ja pursottamalla melts-sulaa leivinpaperille vapaalla kädellä suurin piirtein tonttulakin muotoon. Pikainen pakastus ja lakit olivat valmiita laitettavaksi tonttujen päähän.


Ihanaa joulunaikaa kaikille lukijoilleni!
 Olkaahan kiltisti, tontut liikkuvat vielä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti