Kakku on koottu vastaavasti kuin aikaisemminkin tekemäni masukakut. Kakkua varten tein 2 kaakaoista kääretorttupohjaa.
Pohja: (tällä ohjeella tulee 1 pellillinen)
- 4 munaa
- 1½ dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
-
2 rkl kaakaojauhetta
Riko munat kulhoon ja lisää sokeri.
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munasokerivaahtoon pienissä erissä varovasti käännellen.
Kaada leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista keskitasolla 225 asteessa 6-8 minuuttia. Tarkkaile tilannetta, sillä pohja palaa nopeasti.
Kostutukseen käytin vaniljamaitoa (maitoa vajaa 2 dl, 1 tl vaniljasokeria). Kääretorttupohja on mehevämpää ja pehmoisempaa kuin sokerikakkupohja, joten se tarvitsee myös vähemmän kostutusta.
Täyte:
Huomaathan, että vadelmien täytyy olla suomalaisia. Ulkomaisia pakastevadelmia ei voi käytännössä käyttää kokonaisina, sillä ne on aina keitettävä ennen käyttöä (norovirusvaara).
- 4 dl vispikermaa
- 250 g mascarpone-juustoa
- ¼ dl sokeria
- 2 isoa (á 56 g) Daim-patukka
- 200 g suomalaisia vadelmia
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri.
Rouhi kylmät Daim-patukat ja lisää täytteeseen.
Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää.
Levitä kostutetun pohjan päälle.
Daimit voi rouhia monitoimikoneessa tai veitsellä, mutta itse hakkaan ne palasiksi morttelilla. En avaa suklaata kääreestään, vaan laitan patukan pöydälle pyyhkeen päälle ja hakkailen rikki. Sitten avaan kääreen ja valutan palaset täytevaahdon sekaan.
Pitäisi muuten hankkia kauniimpi tarjotin, johon tällaiset muotokakut mahtuisivat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti