perjantai 3. elokuuta 2012

Mangojuustokakku

Pitihän minunkin päästä kokeilemaan Valion mangotuorejuustoa. Vein töihin lomallelähdön kunniaksi raikasta mangokakkua.


Pohjana on kääretorttupohja, mutta kaurakekseistä tai digestiveistä tehty keksipohja sopisi myös hyvin kakkuun. Tähän kakkuun meni puolikas kääretorttulevy, toisesta puolikkaasta tein kotiin pikkukakun.



Kääretorttupohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kädenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne munavaahdon sekaan pienissä erissä.
Sekoita varovasti tasaiseksi.
Kaada leivinpaperoidulle uunipannulle.
Paista 225 asteessa keskitasolla 6-8 minuuttia. Ole tarkkana, pohja palaa nopeasti.
Kumoa sokeroidulle leivinpaperille heti uunista ottamisen jälkeen.
Anna jäähtyä.
Leikkaa pohjasta vuoan kokoinen ympyrä ja aseta se irtopohjavuoan/reunavuoan pohjalle.

20 cm vuokaan

Täyte:
5 liivatetta
2 dl lkton vispikerma
200 g Viola mangotuorejuustoa
125 g mangososetta (Semper)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää vaahtoon tuorejuusto ja mangosose.
Mausta sokereilla ja sekoita tasaiseksi.
Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää kuivaksi puristettuihin liivatteisiin.
Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen,
Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään pariksi tunniksi.

Kiille:
250 mangososetta
1 dl vettä
1 1/4 dl hyytelösokeria

Laita mangosose ja vesi kattilaan.
Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua miedolla lämmöllä sekoitellen muutama minuutti.
Nosta hetkeksi jäähtymään (sekoittele välillä ettei pintaan muodostu kalvoa).
Valuta varovasti lusikalla kiille kakun päälle. 
Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Hyytelösokerin avulla tehty kiille on vaikea saada aivan tasaiseksi kerrokseksi, mutta maku on mielestäni parempi kuin liivatteen avulla hyydytetyn kiilteen.

Koristelin kakun muutamalla CandyMelts-kiehkuralla ja sokerimassakukkasella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti