Ohje on alunperin otettu Yhteishyvästä. Alkuperäisessä ohjeessa oli myös 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä, jotka jätin näistä pois kun ei saksanpähkinöitä kaapista löytynyt. Toimi hyvin ilmankin.
Vadelma-valkosuklaapalat
10-12 palaa- 150 g valkosuklaata
- 75 g voita tai margariinia
- 3 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- ripaus suolaa
- 2 dl pakastevadelmia
Sulata kattilassa voi ja nosta kattila syrjään (jos sinulla on induktioliesi pienennä vain lämpöä pienimmille tehoille).
Lisää rasvan joukkoon valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut (säädä sitten induktioliesi nollille).
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja ripaus suolaa keskenään. Siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää suklaa-rasvaseos ja kääntele tasaiseksi.
Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle noin 20x30 cm kokoiselle uunipellille tai -vuokaan. Ripottele päälle jäiset vadelmat.
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta pinta ei tummu liikaa. Piirakka saa jäädä sisältä kostean pehmeäksi.
Nosta jäätymään ja leikkaa neliöiksi.
Koristele halutessasi sirottamalla tomusokeria päälle ja viimeistele muutamalla tuoreella vadelmalla tai pursota päälle valkosuklaata ohuiksi raidoiksi.
Tässä pikkuisen oikea jalka. Voiko ihanampaa ollakaan? Kyllä (kummi)tädin sydän pakahtuu ylpeydestä. <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti