torstai 9. helmikuuta 2012

Lumihiutalekakku kahvipöytään

Hiljaa leijaa maahan hiutaleet, kimmeltäen matkallaan…

Osallistuin tällä kakulla Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen, jonka aiheena oli Valkoinen kakku pakkaselle. Haasteeseen osallistui toinen toistaan upeampia kakkuja, oli hienoa olla mukana!


Tämä lumihiutalekakku sopii hyvin talviseen kahvipöytään. Vaniljaisen kuorrutteen alla on samettisen pehmeä ja mehevä kahvikakku, jossa maistuvat suklaa ja sitruuna. Jos haluat miedomman sitruunanmaun, lisää kakkuun vain sitruunan mehu ja jätä kuori raastamatta.

Olen puolittanut ohjeen, koska käyttämäni vuoka oli pienehkö. Suureen kahvikakkuvuokaan tee ohje siis kaksinkertaisena.


Kuorrute on tehty valkoisista Candy Meltseistä toivoen vaniljaista makua ja vähemmän keltaista väriä kuorrutteeseen (keltaista tuli kuitenkin). Kuorrutteesta tuli meltseillä hiukan paksua ja tasainen levittäminen oli vaikeaa. Leikkautuvuus oli kuitenkin hyvä ja maku erinomainen. Kannattaa käyttää valkosuklaata, tällöin levittyvyys on hyvä.

Kakku kannattaa tehdä viimeistään edellisenä päivänä ennen tarjoilua, jotta maut saavat tasoittua hetken.

Ainekset:
50 g tummaa suklaata
2 kananmunaa
125 g pehmeää voita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
1/4 sitruuna kuorineen
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Rasvaa voiteluun
200 g valkosuklaata tai valkoisia Candy Meltsejä
½ dl kuohukermaa

Rouhi suklaa karkeaksi.

Vatkaa kananmunat, voi, sokeri, suola, raastettu sitruunankuori ja –mehu kuohkeaksi.
Sekoita suklaa, jauhot ja leivinjauhe toisiinsa ja sekoita muihin.
Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan.
Paista 160 asteessa 35-50 minuuttia uunin tehosta riippuen. Anna jäähtyä.
Sulata valkosuklaa tai Candy Meltsit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.
Kuumenna kerma kattilassa, älä keitä.
Kaada melts-/suklaasula kerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Valuta kuorrute kakun päälle ja koristele hopeisilla koristerakeilla. Nosta jääkaappiin jähmettymään.



1 kommentti:

  1. Teit kauniin talvisen kakun leivontahaasteeseen!
    Kahvikakut ovat minulle aina mieleisiä makunautintoja..

    VastaaPoista