lauantai 21. tammikuuta 2012
Vanilja-mustikkakakku
Tämän kakun ohje on alunperin peräisin Hellapoliisilta. Minä korvasin osan vaniljajugurtista vaniljatuorejuustolla kiinteämmän koostumuksen saamiseksi ja varmistaakseni että kakku pysyisi koossa. Lisäksi vähensin sokerin määrää.
Sokerin määrästä sain kahdenlaista palautetta, toiset tykkäsivät todella paljon, kun kakku ei ollut liian makeaa. Toisille taas olisi maistunut paremmin makeampi kakku. Laitan sulkuihin alkuperäisohjeessa käytetyt sokerimäärät.
Mikäli käytät hyvin juoksevarakenteista jugurttia (esim. rasvattomat jugurtit) suosittelen liivatteen määrän lisäämistä ½-1 liivatteella. Olo-jugurtti on mielestäni mukavan paksua ja täyteläistä.
Pohja:
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa 6-8 minuuttia. Kumoa paistettu pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta 24 cm irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen sopivan kokoinen pyöreä pala. Aseta pala irtopohjavuoan pohjalle. Halutessasi kostuta vaniljamaidolla (ei ole välttämätön).
Täyte:
7 liivatelehteä
2 ½ dl Valion vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
300 g Olo-vaniljajugurttia
200 g vaniljatuorejuustoa
1 tl (½ dl) sokeria
1 tl (2 tl) vaniljasokeria
½ dl vettä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vaniljkastike. Lisää joukkoon vaniljajugurtti, vaniljatuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon.
Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Levitä täyte pohjan päälle ja anna hyytyä suojattuna kylmässä muutama tunti tai yli yön.
Kiille:
300-400 g mustikoita
5 dl vettä
2½ dl hyytelösokeria
Levitä hyytyneen kakun pinnalle mustikat.
Kiehauta vesi. Lisää joukkoon hyytelösokeri koko ajan sekoittaen ja anna kiehua, kunnes liemi kirkastuu.
Lusikoi liemi varovasti mustikoiden päälle ja nosta vielä hetkeksi kylmään hyytymään.
Koristele kakku esimerkiksi kermavaahtopursotuksin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Niin hyvää...nam..
VastaaPoista