maanantai 6. kesäkuuta 2011

Vihreä suklaaunelma ylioppilaalle

Toisiin lakkiaisiin toivottiin vihreää massapäällysteistä kakkua. Päädyin tekemään kaakaoiset sokerikakkupohjat (6 munan ja 8 munan), joiden väliin laitoin valkosuklaa- ja tummasuklaatäytteet. Upotin täytteisiin myös kokonaisia vadelmia. Kaikki vaihekuvat jäivät tällä kertaa ottamatta, aika oli hiukan tiukilla ja yötä myöten kakkuja värkkäsin.

Koska kakut joutuisivat kestämään parin tunnin kuljetuksen, päätin pelata varman päälle ja laittaa karkkimassan alle sokerikreemin kerman/suklaatäytteen sivelyn sijaan. Tein sokerikreemin Kinuskikissan ohjeella kaakaotomusokerista. Koska kuorrutettavana oli kaksi kakkua halkaisijoiltaan 24 cm ja 26 cm, tein ohjeen kaksinkertaisena. Ohje oli selkeästi ylimitoitettu, sillä kreemiä jäi yli puolet. En usko kenenkään hölväävän kreemiä kakkuun niin paljoa, että saisi kaiken menemään. Muuten kyllä kaakaosokerikreemi oli mukava yllätys, kun en ole kreemeistä aiemmin juuri perustanut. Tämän kreemin maku oli kuitenkin hyvä ja levittyvyys erinomainen. Käytin muuten Oivariinia margariinin tilalla, lieneekö sillä ollut vaikutusta hyvään levitystulokseen. Eristys myös piti, eikä kakku hikoillut lainkaan kakkulaatikossa kuljettamisesta huolimatta.

Koristelua en ollut juuri miettinyt etukäteen. Siinä sitten puolen yön jälkeen kakkuja päällystäessäni pää tuntui ihan tyhjältä ideoista. Päätin kokeilla uusia kirjainmuottejani karkkimassan kanssa. Hiukan haasteellista oli kyllä kirjaimia tehdä, joten vähän vinoja tuli näin ensimmäisellä kerralla. Seuraavalla kerralla tiedän varata aikaa (ja kärsivällisyyttä) hippasen enemmän, niin jospa tulisi hienompia.

Muuten koristelin kakut ylioppilaslakeilla ja kukkasilla. Tässä ensimmäinen kakku.Ja tässä toinen.Kakku oli todella suklainen, mutta maistui hyvin vieraille. Onnittelut Viljamille valkolakin saamisen johdosta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti