perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kukkiva puu


Kevät tulee pikkuhiljaa ja mieli kaipaisi jo sulaa maata ja lehtiä puihin. Tähän kakkuun tavoittelin hiukan kirsikkapuun tunnelmaa sen hehkuessa kukkaloistossaan, vaikka tekemäni kukat eivät varsinaisesti kirsikankukkia muistutakaan.

Kakkupohja on 4 munan sokerikakku. Kostutuksen hoidin tutusti ja turvallisesti vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Kakun väliin laitoin Kinuskikissan ohjeen mukaisesti daim-mascarpone-kermaa ja kokonaisia vadelmia.Koska en oikein pidä voikreemin tai sokerikreemin mausta, sivelin kakun ohuelti vaniljakreemijauheella maustetulla kermavaahdolla ennen päällystämistä vaahtokarkin makuisella kaulittavalla massalla. En ole tätä massaa ennen käyttänyt niin, että olisin kakun päällystänyt edellisenä iltana. Hiukan siis jännäilen, hikoaako tuo yön aikana jääkaapissa piloille ilman kunnon kreemieristettä.


Kun olin saanut massan kakun päälle, huomasin ettei massa ollutkaan aivan vitivalkoista. Täytynee ensi kerralla värjätä massaa hiukan valkoisemmaksi. Ei tuokaan huonon värinen ole, mutta jotenkin se näytti valkoisemmalta kaulittaessa.

Oksat pyörittelin käsin ruskeasta sokerimassasta ja kukat tein muoteilla vaaleanpunaiseksi värjätystä sokerimassasta. Kukkien keskelle laitoin valkoisesta sokerimassasta painetun pikkukukan ja vaaleanpunaisen sokerihelmen.


Piirsin kukkiin vielä muutaman pisteen pinkillä elintarviketussilla ja tomutin kukkia hiukan vaaleanpunaisella kristallipulverilla.


8 kommenttia:

 1. Voi että on nätti! Tulee jotenkin mieleen, että ton kakun sisältä löytyy Geisha-täytettä :D Miten saat ton päällyksen noin sileesti ja nätisti aina kakkujen päälle?

  VastaaPoista
 2. Sinäpä sen sanoit! Geisha-täyte olisi tietysti pitänyt tehdä tähän kakkuun. Kuinka se ei tullut minulla mieleen!?

  Tuo karkkimassa on helppo saada sileästi kakun päälle, kun sitä voi venyttää pelkäämättä repeämiä. Muutama ryppy tuonne alareunaan kuitenkin jäi, mutta jospa kakku olisi syötävää niistä huolimatta. :D

  Nostan siis massan kakun päälle ja siloitan ensin päällysen. Sitten ryhdyn painelemaan reunoja kiinni kakkuun. Ryppyjen kohdalla venytän massaa hiukan ja oikaisen rypyn suoraksi ennen massan painamista kiinni kakun reunaan. Multa löytyy kaapista ihan siloittajakin, mutta sitä käytän yleensä vasta ihan viimeistelyssä.

  VastaaPoista
 3. Oletko miten loppuviikosta kotona ja leipomassa? (Ei kyllä meitä varten mitään erikoisia luomuksia tarvitse sitten tehdä.) Voitas tulla uudella autolla lasten kanssa kylään, kun saadaan se toivottavasti torstaina. Miten olet kotosalla?

  Tää kakku toi kyllä ihan Japanin kirsikkakukat mieleen, näin kylmässä ja lumisessa Suomessa. Oli ihan pakko päivällä vielä omista kuvista tarkistaa, että kyllä ne kirsikkakukat on aika samanlaisia. Niin ja muuten Japanissa oli aivan todella paljon noita koristelutarvikkeita/-vehkeitä myynnissä. Itsekin toin niitä, mutta ei ole paljon tullut käytettyä.

  VastaaPoista
 4. Taalla alkaa pian olemaan kirsikankukka-aika kasilla. Washingtonissa se on parhaillaan kaynnissa, joten varmaan viikon parin sisaan kukat loytyvat taaltakin. :)

  Ma tilailin vasta erilaisia leivontatarvikkeita, kun ei ole hirveasti tullut aiemmin leivottua. Osa tarvikkeista paasee heti kayttoon ja muillekin olisi jo suunnitelmia. Vatkain pitaisi viela hankkia, ettei tarvitse alkaa kasin vatkailemaan. :D Ensimmaisena listalla on newyorkilainen juustokakku (viela kevaan aikana), mutta porkkanapiirakkaakin tekisi mieli. :)

  VastaaPoista
 5. Suvi your cakes are very beautiful and very creative. I'm sure to try some of ur recipes very soon! You are doing a great job here! i love those pink flowers probably i should learn to make fondant coating and flowers from you :)

  VastaaPoista
 6. Voi että, tosi kaunis kakku. Pitäisiköhän oikein hiukan leipoa ensi viikonlopuksi, kun tyttöjeniltaa vietellään. Sulta saa täältä aina sellaisen inspiraatiopuuskan, kun on niin kauniita ja herkullisen näköisiä ihanuuksia. :)

  VastaaPoista
 7. Heli: Mukava oli kun kävitte kylässä. :) Ja uskon, että käyttöä löytyy koristelutarvikkeille ennemmin tai myöhemmin.

  Päivi: Joko olet vatkaimen hankkinut? Kyllä se on ihan ykköstarvike leivonnassa. Käsin vatkaamista ei liiemmin tule harrastettua. Ja newyorkilainen juustokakku kuulostaa herkulliselta. :)

  Ananda: Thank you very much. I love your blog, your pictures are absolutely stunning. I´m not much of a photographer myself but I enjoy looking great pictures.

  Ceraci: Mitäs syntyi tyttöjen iltaan?

  VastaaPoista
 8. Ei syntynyt kakkua, eikä muutakaan makeaa. Pizzaa tehtiin yhdessä ja tuli muuten jostain syystä paljon parempaa kuin yleensä. Tai sitten oli vaan kovempi nälkä. :D

  VastaaPoista