keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Muffinit erikoiseräsuklaastaKävimme viime viikonloppuna Pandan tehtaanmyymälässä ja sieltä tarttui mukaan muutama levy "erikoiserää" olevaa suklaata. En tiedä onko sellaista kaupossa myynnissä ollenkaan, vai oliko joku Pandan vahinkokokeilu. Kyseessä oli valkoinen riisimuro-hasselpähkinäsuklaa. Hyvää.

Päätin kokeilla tätä suklaata leivonnassa ja tänään siitä syntyi muffineita. Levyjä on vielä jäljellä, joten luultavasti jossain vaiheessa teen myös hyydykekakkua.

Muffinit tein perusohjeella  lisäten levyllisen (130 g) rouhittua valkoista riisimuro-hasselpähkinäsuklaata.

Muffinit koristelin suklaakermalla ja valmiilla suklaalehdillä. Suklaakerman tein sulattamalla yhteensä reilut 100 g tummaa ja maitosuklaata (levyjen jämiä aiemmista leivonnoista). Vaahdotin purkillisen Flora Vispiä ja sekoitin joukkoon suklaasulan. Puolikas annoskin olisi riittänyt paremmin kuin hyvin, yli jäi melkoisesti. Laitoin ylijääneen jääkaappiin, jos siitä keksisi jotain kivaa. :)
Riisimurot suklaassa toivat hiukan rapeutta muffiniin. Suutuntuma oli ihan miellyttävä ja maku mainio.

2 kommenttia:

  1. Miten saat pursotuksesta noin kauniin? Aloitatko reunalta vai keskeltä pursottamisen? Ihania leipomuksia täällä. :)

    t. cadis

    VastaaPoista
  2. Näissä aloitin kierteen pursotuksen keskeltä. Tuo suklaakerma oli tosi helppoa pursotettavaa, joten se edesauttoi kaunista pursotusjälkeä. :)

    VastaaPoista