sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kermasarvet

Kermasarvet ovat nopea ja yksinkertainen herkku, joita voit valmistaa vaikka yllätysvieraille. Makusi mukaan voit lisätä kerman seuraksi erilaisia hilloja tai vaikka hedelmiä tai marjoja. Minä tein ensimmäiset kermasarveni suklaisina versioina.

Sarvet on helpointa valmistaa valmiiden muottien ympärille, mutta voit myös muotoilla foliosta itse muotit.


noin 8 kpl sarvia
500 g voitaikinaa (tai torttutaikinaa)
2 dl kermaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
maun mukaan hilloa, suklaata tai muita täytteitä

Ota voitaikinalevyt sulamaan.
Kauli valmista levyä pituussuunnassa pidemmäksi. Leikkaa pituussunnassa kolmeen suikaleeseen.
Kostuta suikaleen toinen reuna kevyesti vedellä.
Kierrä suikale muotin ympärille aloittaen kapeasta päästä. Huolehdi, että kierrät suikaletta tarpeeksi edellisen kerroksen päälle, muuten sarvet on vaikea saada ehjinä irti muotista.
Jatka toisella suikaleella ja tarvittaessa myös kolmannella, riippuen muottisi koosta.
Jätä kuitenkin muotin yläosaa jonkin verran näkyviin, jotta saat paistuneen sarven irti muotista.

Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota sarvet varovasti muoteista.

Minä sulatin suklaata ja valutin sulaa suklaata sarvien sisään. Myös kerman voisi maustaa sulalla suklaalla, mutta meni se näinkin. Useimmiten kermasarvet täytetään kerman lisäksi hillolla. Vadelmahillolla taidan kokeilla seuraavalla kerralla.

Kaada kerma ja vaniljakreemijauhe kulhoon ja vaahdota napakaksi vaahdoksi.
Lusikoi kerma pursotuspussiin ja pursota sarvet täyteen kermaa.

Sirottele halutessasi päälle vielä tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Sattuipa hauskasti, ostin tuollaisia muotteja reissusta! Pitänee kokeilla kermasarvia, tosin ite varmaan tykkään enemmän jostain suolaisesta versiosta :)

    VastaaPoista
  2. Suolaiset versiot sopii myös hyvin. Itse käytin näiden teossa lehtitaikinaa ja se sopisi paremmin suolaisten kanssa, oli vähän liian suolaista. Siksi suosittelen tässä voi- tai torttutaikinaa.

    VastaaPoista