keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Hääkakkua

Sain kunnian tehdä hääkakun ystävieni häihin. Toiveina oli kakku 30 hengelle sekä väreinä valkoinen, musta ja punainen. Mauksi toivottiin mustikkaa ja valkosuklaata ja päälle teksti Sinä Vain. Tällainen siitä sitten tuli.


Ensimmäisen voi-sokerikakkupohjakokeilun epäonnistuttua ei aika riittänyt uuteen kokeiluun, joten tein pohjat tavallisina sokerikakkupohjina. Eli punnitsin munat, lisäsin 70 % munien painosta sokeria ja vaahdotin napakaksi vaahdoksi. Siivilöin joukkoon 70 % munien painosta vehnäjauhoja, sekoitin varovasti tasaiseksi. Paistoin 165 asteessa kypsäksi. Kiinteämpi pohja olisi ollut eduksi tässä kakussa, sillä nyt kakku painui hiukan vinoon yön aikana ja kuljetuksessa.

Alin kakku on tehty 26 cm vuokaan (7 munaa), keskimmäinen kakku 20 cm vuokaan ja ylin kakku 15 cm vuokaan. Ylemmät kakut yhteensä 5 munaa. Kaikki kakut halkaisin kolmeen osaan ja kostutin vaniljamaidolla.


Täytteinä kaikkien kakkujen molemmissa väleissä mustikkatahnaa (Kinuskikissan ohjeella) ja valkosuklaamoussea. Tämä oli jo kolmas kerta kun tein mustikkatahnaa, mutta edelleenkään en saanut tahnasta kovin vaahtomaista. Hyvin toimii joka tapauksessa kakuntäytteenä ja maku on loistava.

Valkosuklaatäytteeseen laitoin 4dl vispikermaa vaahdotettuna, 300 g maustamatonta tuorejuustoa, pari teelusikallista vaniljasokeria ja 350 g valkosuklaata sulatettuna.

Täyteyhdistelmä toimi ilmeisen hyvin ja kakku maistui mukavasti vieraille.


Kakut sivelin sokerikreemillä ennen karkkimassalla päällystämistä. Tein ensimmäistä kertaa kreemin näppituntumalla. Pehmensin 170 g voita sähkövatkaimella ja vatkasin sekaan tomusokeria kunnes kreemi tuntui sopivalta. Lisäsin 1½ rkl vettä ja lorauksen sitruunamehua ja vatkasin vielä hetken. Sitten levitin kreemin kakkujen päälle ja nostin kakut hetkeksi jääkaappiin jotta kreemi kovettui.


Sitten päällystin kakut valkoisella karkkimassalla yksitellen. Karkkimassa ei taaskaan suostunut helppoon yhteistyöhön vaan tahtoi repeillä. Ryppyjä siis jäi jonkun verran ja sekös harmitti.

Kuorruttamisen jälkeen kokosin kakun kerroksiin ja ryhdyin koristelemaan. Koristeluvaihe sujuu minulla useimmiten melkolailla intuitiopohjalta. Tällä kertaa päädyin sydämiin kukkien sijasta. Töpsöttelin lopuksi sydämiin kimallehilettä, vaikka kuvissa kimallus ei oikein näy.

Lämpimät onnittelut vielä upealle hääparille!

7 kommenttia:

  1. Upea kakku!

    Onko kerrosten välissä jotkut levyt, vai miten tuollaista leikataan ja syödään? Ikinä ei ole tullut missään häissä juuri tuollaista kerroskakkua vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylempien kakkujen alla on pahviset kakkualustat, jotka leikkasin kirurginveitsellä sopivan kokoisiksi. Kakku syödään ylimmästä kerroksesta alkaen ja kakkupahvi poistetaan kun ylin kakku on syöty. Edellisen kerroskakun yhteydessä http://suklaasammakko.blogspot.com/2011/09/syntymapaivakakku-30-vuotiaille.html on muutama kuva näistä pohjajärjestelyistä ja miltä kakku näyttää yhden kerroksen syömisen jälkeen.

      Poista
    2. Ahaa, noin se siis tehdään. :D Tuon suuntaista olinkin ajatellut. Kiitos valaisusta! :)

      Poista
  2. Sydämellinen kiitos kakusta! Se ylitti kaikki odotukset, ja tuli syödyksi viimeistä murua myöten! Tosi upea ja maistuva taidonnäyte :-)

    A&V

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, söitte koko kakun! En olisi uskonut että menee viimeiseen muruun, kun se oli melko reilusti mitoitettu. Hyvä kun maistui. :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos. Vastoinkäymisiä oli jonkun verran kakun teossa, joten kohtalainen lopputulos oli ihan hyvä suoritus.

      Poista