maanantai 5. maaliskuuta 2012

Pieni kakku töihin

Pari viikkoa sitten kiikutin töihin pikkuisen kakun työsopimukseni jatkon kunniaksi. Kakkupohjaa olin alunperin tekemässä ystävieni hääkakuksi. Koska tästä hääkakusta oli tulossa kerroskakku, päätin kokeilla voi-sokerikakkupohjaa ensimmäistä kertaa. Käytin Kinuskikissan ohjetta.Minulla on selkeästi menossa huono tuuri leivonnan suhteen. Ei nimittäin mennyt homma aivan putkeen taaskaan. Tein ohjeen mukaisen 5 munan taikinan ja jaoin sen 20 cm ja 15 cm vuokiin. Aluksi kaikki meni hyvin uunissa, pohjat kohosivat hyvin. Lopulta vähän liiankin hyvin, sillä pienemmästä vuoasta kakkutaikina tuli lopulta yli. Uunin siivous siinä sitten oli paiston jälkeen edessä. Suurempi kakku taas lösähti keskeltä kraateriksi, joten kumpikaan ei ollut käyttökelpoinen hääkakkuun. Päätin jättää voi-sokerikakkupohjan kokeilun toiseen kertaan ja tein hääkakkupohjat uudelleen ihan sokerikakkupohjan ohjeella.

Pienemmästä pieleen menneestä pohjasta sai kuitenkin vielä kohtalaisen ja päätinkin siinä pikaisesti, että vien sen seuraavana päivänä töihin. Halkaisin pohjan kahteen osaan, kostutin vaniljamaidolla, sivelin väliin vadelmamarmeladia ja sipaisin kermavaahtoa. Levitin päälle kermavaahtoa ja sipaisin kuvioraapalla pintaan raitakuviota. Sitten pursottelin reunat kermalla ja nakkasin päälle muutamia pikkukukkia varastosta.

Voi-sokerikakkupohja on maultaan herkullinen ja koostumukseltaan jämäkämpi kuin tavallinen sokerikakkupohja. Tämän pohjan teon aion siis opetella kyllä, se voi kuitenkin vaatia kohdallani jonkin toisen ohjeen käyttöä tai tuon pientä muokkausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti