keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Suklaa-pannacottakakku joulupäiväksi

Blogipäivitykset laahaavat nyt hiukan perässä, mutta joulupäivän sukulaistapaamiseen tein hyydykekakkua, jossa maistuivat vanilja ja suklaa.



Tein kakun säädettävään reunavuokaan, vuoka oli säädetty 24 cm kokoiseksi. Ensin paistoin tumman kääretorttupohjan pellillä ja leikkasin sopivan palan reunavuoan avulla. Kakun täytteeksi tein maitosuklaamoussen ja paksun pannacottakiilteen.

Maitosuklaamousse
3 munaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
6 liivatelehteä
3/4 dl sokeria
300 g maitosuklaata
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma, laita sivuun. Vaahdota munanvalkuaiset,laita sivuun. Vaahdota keltuaiset ja sokeri, lisää keltuais-sokeriseokseen tuorejuusto ja ripaus vaniljasokeria. Paloittele suklaa kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Purista liivatteet kuivaksi vedestä ja iuota liivatteet suklaan joukkoon. Seoksesta tulee tahmainen, mutta älä pelästy sitä.
Sekoita liivate-suklaa-seos keltuais-sokeri-tuorejuustoseokseen. Lisää joukkoon valkuais- ja kermavaahdot. Kaada seos vuokaan kääretorttupohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Pannacottakiille
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa (käytin täysmaitoa, kun oli hiukan joulupuuron keitosta jäänyt yli)
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes seos kiehahtaa. Poista vaniljatangon puolikkaat seoksesta ja kaavi veitsenkärjellä loputkin siemenet seokseen. Sulata liivatteet seokseen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa sekoitellen huoneenlämpöiseksi. Kaada maitosuklaamoussen päälle ja anna hyytyä muutama tunti tai yön yli.

Koristelin kakun vihreillä candymelts-pursotuksilla ja sokerimassasta tehdyillä joulutähdillä. Olin tyytyväinen kakun ulkonäköön kun lähdimme kotoa ajelemaan mökille kakku mukanamme.




Valitettavasti keli oli melko liukas ja liukas taisi olla pannacotta-kiillekin. Perille päästyämme kiillekerros oli liukunut suurimmaksi osaksi kakun päältä pois ja kakkukuvun sisällä odotteli melkoinen sotku. Kaavin kuitenkin kiilteen miten kuten takaisin kakun päälle ja kaikkea muuta kuin kaunista kakkua päästiin sitten syömään.



Jos kakun siis pitää kestää pitempi automatka, en suosittele tällä täyteyhdistelmällä tehtyä kakkua. Maku ei kuitenkaan kärsinyt tästä säädöstä ja yhdistelmä toimi maun suhteen hyvin.

2 kommenttia:

  1. Voi ei! Kakku OLI super-kaunis, mutta nyt siitä tuli sitten enemmän nykytaidetta.. Onneksi kukat säilyivät ehjinä, ja kakku näytti vielä aika hauskalta. Ja maku lopulta ratkaisee! Hyvää uutta vuotta sammakkotyttö!

    VastaaPoista
  2. Juu, nykytaidekakkuhan siitä sitten tuli. :D Hyvää uutta vuotta teillekin!

    VastaaPoista