keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Ruusukakku synttäreiden kunniaksi

Vein välipäivinä töihin hiukan myöhästyneen synttärikakkuni. Jouluaattona kun ei moiselle olisi kovin suurta syöjäkuntaa löytynyt. Hyvin kakku maistui vielä jouluherkuttelujen päällekin porukalle.

Minäkin halusin päästä kokeilemaan monessa blogissa esiintynyttä kaunista ruusupursotusta. Kermainen ulkokuori kätkee sisälleen 6 munan kaakaoisen sokerikakkupohjan vaniljamaidolla kostutettuna. Täytteeksi laitoin mascarpone-daim-kermaa ja kokonaisia kotimaisia vadelmia. Kermapursotukset Flora Vispiä, josta osan värjäsin vaaleanpunaiseksi. Vatkasin jälleen kerran kerman aavistuksen liian kovaksi, joten pursotuksesta ei tullut kauniin sileää.


3 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää, ja vaikuttaa kuitenkin aika yksinkertaiselta tehdä. Laitetaanko pussiin siis puoliksi pystysuunnassa noi värit, että tulee jatkuvasti molempia värejä? Kätevää! :) Pitää kokeilla seuraavan kerran kun kermakakkua sorrun tekemään, eli ehkä joskus jonkun syntymäpäivillä.. kuukauden päästähän on tuon aviopuolisoni synttärit, jos yllättäis??!

    VastaaPoista
  2. On yksinkertainen pursotella, joten rohkaeasti vaan kokeilemaan. Voi hyvin laittaa värit puoliksikin pussiin pystysuunnassa, mutta minä laitoin kolmeen kerrokseen, vaaleanpunaisen keskelle ja valkoiset reunoille.

    VastaaPoista
  3. Kaunis kakku, kuten tuo edellinenkin.

    VastaaPoista