maanantai 29. elokuuta 2011

Muffineja 30-vuotisjuhliin

Siskoni täytti pyöreät 30 vuotta ja juhlisti merkkipäiväänsä ihan kunnon pirskeillä. Hän ei halunnut tarjota kakkua, vaan muffineita ja pyysi minulta apua tähän valtavaan urakkaan.

Muffineja tehtiin kuutta eri laatua, yhteensä noin 120 kappaletta. Sisareni leipoi mustikka-kookosmuffinit, lakritsimuffinit, omena-lesemuffinit ja porkkanamuffinit. Minä puolestani tein kahden suklaan muffineita ja appelsiinimuffineja. Tein myös koristeita muffineille: kukkia, lehtiä, perhosia ja miniporkkanoita.

Juhlapäivänä sitten koristelimme kuppikakkuset erilaisin päällystein. Lakritsimuffinit saivat verhokseen lakritsivaahtoa, suklaamuffinit taas suklaavaahtoa. Appelsiinimuffinit verhottiin toffeekuorrutukseen ja porkkanamuffinit tuorejuustoon. Omenamuffinit saivat päälleen sokerikreemin ja mustikka-kookosmuffarit marengin.

Lakritsimuffineja

Omenamuffineja

Porkkanamuffineja

Appelsiini-toffeemuffineja


Suklaamuffineista ja mustikka-kookosmuffineista ei tullut otettua kuvia heti koristelun jälkeen. Ne kuitenkin vilahtavat tuolla esillepanokuvissa. Nämä koristelun jälkeiset kuvat on ottanut mieheni järkkärillään, joten kerrankin on poikkeuksellisen kivoja kuvia blogissani. Tavallisesti kun kuvailen itse pienellä pokkarillani.

Koristelussa kyllä vierähti tunti jos toinenkin, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. Siskoni oli päällystänyt laatikoita, jotta muffinit saatiin upeasti esille. Esillepanosta kuvat on otettu hiukan liian myöhään, moni oli jo ehtinyt hakea oman kakkusensa pöydästä. Mutta olihan noita vielä jäljelläkin.Onnittelut vielä 30-vuotiaalle!

6 kommenttia:

 1. Voi nam..miten olette uurastaneet. On kyllä kauniita. Tosiaankin, eihän se tarvitse olla aina se kakku, voihan olla näinkin synttäreillä:)Enemmän vain on vaivaa, kuin että kakun tekis:)Mukavaa päivää.

  VastaaPoista
 2. Oottepa te raataneet, mutta upea on lopputulos! Nama!

  VastaaPoista
 3. Noi appelsiini-toffeiset oli tosi hyviä vielä maanantaina. Meillä jäi muutama jääkaappiin, jotka unohdettiin koristella loppuun. Herkuteltiin sit jälkeenpäin. :D

  VastaaPoista
 4. Hienoja ovat tosiaankin (ja varmasti maukkaita) ja loistava blogi muutenkin! :D

  VastaaPoista
 5. Appelsiini-toffeemuffinit kuulostaa tosi hyviltä :P
  Saisiko niistä ohjeen?

  VastaaPoista
 6. Askartelin itte: Juu, hiukan työläitä nuo olivat, mutta lopputulos oli vaivan arvoinen. :)

  Sumi: Kiitos. :)

  Satunen: Vähän arvelin jo silloin koristeluvaiheessa, että saattavat unohtua sinne kun olivat erillään muista. Mutta hienoa, että maistuivat vielä maanantainakin.

  Tiia: Kiitokset, täytyypä pyörähtää sinunkin blogissasi kurkistuskierroksella. :)

  hannele: Juu, voisin joku päivä naputella ohjeen niistäkin.

  VastaaPoista