lauantai 9. heinäkuuta 2011

Mieskakku polttareihin

Sain kokeilla mieskakun tekoa polttareihin. Kakunteko oli hauskaa, mutta ihan helppoa se ei ollut. Täysin tyytyväinen lopputulokseen en voinut olla, sillä kakkuun oli toivottu reilua pullotusta pöksyihin ja mielestäni tässä ei pullottanut tarpeeksi. Oli yllättävän vaikeaa arvioida kakun kokoamisvaiheessa miltä kakku näyttää sitten, kun se on päällystetty massalla. Muutkin muodot olisivat saaneet olla ehkä hiukan muhkeampia. Mutta opin paljon kakunteon aikana ja toisella kertaa osaa sitten jo välttää ne tyhmimmät virheet.


Kakku sisältää noin 2½  4 munan kääretorttupohjaa, sipauksen mansikkahilloa, tuoreita mansikoita paloina ja diplomaattikreemiä. Karkkimassan alle laitoin kermavaahtoa.

Värjäsin kakkua varten 750 g valkoista karkkimassaa Wiltonin pastavärillä Creamy Peach. Kuorrutuksen jälkeen kakun reunoilta leikattua ylijäämämassaa värjäsin lisää sävyillä Brown ja Rose ja tein siitä nännit. Housut ovat valmiiksi mustaa karkkimassaa. Housuihin kokeilin torstaina hankkimaani kuviointimattoa ja mielestäni efekti oli kivannäköinen.
Tässä huonossa keinovalossa kuvatussa kuvassa näkyy hiukan paremmin nuo vatsalihasten reunat.

Toivottavasti kakku maistuu polttarisankarille ja -seurueelle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti