lauantai 23. huhtikuuta 2011

Suklaa-vadelmakakku


Tämä keväinen kakku syntyi, kun olimme mieheni kanssa menossa ystävien luokse kylään kokkailemaan ja aterian jälkiruoka oli meidän vastuullamme. Suklaista kakkua toivottiin. Minulla oli kaapissa vadelman makuista massaa ja halusin kokeilla sitä. Olin lukenut muista blogeista kehuja massan aidosta vadelman mausta ja halusin tietää oliko kehuilla pohjaa. En nimittäin itse pitänyt lainkaan vaahtokarkin makuisesta massasta, vaikka sitä monet bloggaajat ovat kehuneetkin.

Kakkuun päätyi siis 2 munan suklainen kakkupohja, kokeilin Kinuskikissan uudempaa suklaakakkupohjan ohjetta. Kakun kostutin vaniljamaidolla ja väliin murskasin vadelmia ja levitin niiden päälle Kinuskikissan ohjeen mukaisen suklaatäytteen tummasta suklaasta.


Samaa suklaatäytettä riitti hyvin myös kakun päälle siveltäväksi tarttumapinnaksi massalle.Tämä oli muuten ensimmäinen kerta kun täytin ja päällystin kakun samana päivänä. Tavallisesti kakku on saanut mehustua yön yli ennen kuorrutusta. Nyt tiesin, että aikaa päällystykseen ei olisi ennen lähtöä, joten koko kakunteko hoitui vierailua edeltävänä iltana.

Tulipa taas todistettua se, että karkkimassa ei kaipaa kosteutta eristäviä kreemejä alleen. Ei nimittäin näkynyt minkäänlaisia merkkejä päällysteen kostumisesta seuraavana iltanakaan (jolloin valmiin kakun kuvat on otettu). Tärkeää on vain se, ettei laita kakkua kuvun alle jääkaappiin.


Tämän kakun kanssa testasin myös uutta pyörivää alustaani. Olin moista haaveillut jo pitemmän aikaa, mutta leivontakauppojen monen kympin hintalaput eivät houkuttaneet. Ikeasta siis löysin omani, pyörivä SNUDDA-tarjotin. Toimii hyvin ja isompikin kakku mahtuu ongelmitta. Helpottaa ainakin kermapinnan siloitusta huomattavasti.


Koristelin kakun hyvin pikaisesti varastosta löytyvillä kukkasilla.


Vadelmamassa oli mielestäni ihan hyvän makuista. Kovin makeaa tietty, mutta vadelman maku oli ihan miellyttävä.

3 kommenttia:

 1. Mulla on kans tuo tarjotin. Helpottaa kummasti pyöreiden kakkujen koristelussa :)

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä toi vadelmanmakunen massa, pitääkin kokeilla sitä tässä joku kerta :)

  VastaaPoista
 3. Terhi: Nyt en kyllä enää voisi olla ilman pyörivää tarjotinta! Ihan huippu kapistus.

  Jemina: Se oli kyllä ihan maistuvaa. Appelsiinin- ja banaaninmakuiset massat ovat varmaan myös hyviä.

  VastaaPoista