sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Tobleroneparfait



Mieheni löysi hyvältä kuulostavan reseptin Pastanjauhantaa-blogista ja pyysi minua kokeilemaan. Pakko myöntää, että hyvää on. Tätä on meillä syöty sekä maitosuklaa-Tobleronesta että valkosuklaa-Tobleronesta tehtynä.
Marjasiirappi ei ole välttämätöntä parfaitin kaveriksi, mutta tuo hiukan kirpeyttä makeuden keskelle.

Itse tein parfaitin silikonisiin annosvuokiin. Noin desilitran vetoisia annoksia tulee tällä annoksella 5 kpl. Voit toki tehdä parfaitin myös yhteen suurempaan vuokaan.

Tobleroneparfait

  • 200g Tobleronea rouhittuna
  • 1 keltuainen
  • 1 rkl sokeria
  • 2 dl kuohukermaa, löysäksi vaahdoksi vispattuna

Sulata 140 grammaa Tobleronesta kulhossa vesihauteessa tai mikrossa.

Vispaa keltuainen ja sokeri sekaisin niinikään vesihauteen päällä. Kun sokeri on liuennut ja keltuainen ilmavaa vaahtoa, ota astia vesihauteelta ja vispaa, kunnes seos viilenee ja siitä tulee vaaleaa, kuohkeaa vaahtoa.
Sekoita sulatettu Toblerone keltuaisvaahtoon ja lisää mukaan myös kermavaahto.


Ripottele kolmannes sulattamatta jääneestä Tobleronesta vuoan pohjalle ja kaada päälle puolet taikinasta.
Ripottele perään puolet jäljellä olevasta Tobleronesta ja kaada loppu taikina suklaamuru-välikerroksen päälle.
Loput suklaarouheet varistetaan päällimmäiseksi ja sen jälkeen parfait laitetaan pakastimeen 3-5 tunniksi hyytymään.


Marjasiirappi

  1. 1,5 dl sokeria
  2. 250g pakastemarjoja (esim. vadelmia)

Sulata sokeri kattilassa kullankeltaiseksi. Lisää sitten marjat ja keitä, kunnes sokeri on liuennut (se nimittäin jämähtää melko kiinteään muotoon, kun lisäät jäiset marjat kuumaan sokeriin). Keitä vielä hetki ja siivilöi sitten kuoret, siemenet ja muut sattumat pois.





1 kommentti: