lauantai 15. syyskuuta 2012

Kakku koulunsa aloittavalle

On ollut melkoisesti työkiireitä ja -matkoja, joten postaukset laahaavat melkoisesti jälkijunassa. Täällä kuitenkin vielä ollaan ja jotain on leivottukin kiireiden keskellä.Palataan vielä hetkeksi elokuun tunnelmiin ja koulujen alkuun. Työkaverini poika Joni aloitti ensimmäisen luokan ja tuo on varsin merkittävä tapahtuma pienen ihmisen elämässä. Sitäpä onkin sitten hyvä juhlistaa kakulla.

Sain melko vapaat kädet kakun suunnitteluun. Ainoastaan kakun piti olla laktoositon. Ja sainpa myös vinkin pettämättömästä mansikka-banaani-täytteestä, jota en olekaan aikoihin tehnyt.

Tein kakkuun 8 munan sokerikakkupohjan (8 isoa munaa, sokeria ja vehnäjauhoja 70% munien painosta) suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Koko pohja ei lopulta päätynyt kakkuun, sillä minulla ei ollut tarpeeksi suurta kakkupahvia näin suurelle vuoalle. Leikkasin siis kaikista reunoista palaset pois.

Pohjan halkaisin kolmeen osaan ja kostutin vaniljamaidolla. Kostutetun pohjan päälle ladoin banaaniviipaleita, jotka sivelin sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.
Banaaniviipaleiden päälle ripottelin tuoreita mansikkapaloja.
Sivelin mansikoiden päälle vaniljarahka-kermaa (4 dl laktoositonta vispikermaa, 1 prk laktoositonta vaniljarahkaa ja ½ dl sokeria) ja laitoin keskimmäisen pohjaosan päälle. Seuraavan täytevälin täytin samalla tavoin ja laitoin kakun muutamaksi tunniksi jääkaappiin painon alle tekeytymään. 
Sitten vatkasin 2 dl vispikermaa vaahdoksi (lisäsin mukaan 1 rkl vaniljakreemijauhetta) ja sivelin ympäriinsä kakun kermalla. Sitten alkoi päällystysvaihe. Tein päällystyksen samanlaisissa vaiheissa kuin tässä kakussa. Käytin sokerimassan ja karkkimassan sekoitusta, ehkä noin suhteella 35/65. Sekoitusmassa toimi hyvin, oli miellyttävä työstää, eikä lähtenyt repeilemään kuten karkkimassa yksinään välillä tekee.

Päällystettyäni kakun leikkasin vapaalla kädellä eri värisiksi värjätyistä massoista aapisen kirjaimet ja pyörittelin väriliidut kaveriksi. Nimen tein kirjainmuoteilla. Koristeluun otin inspiraatiota täältä.


Kun kakku oli valmis, tein jämistä leivokset minulle ja miehelleni. Leivoksissa siis ylijäänyttä kakkupohjaa, vaniljarahka-kermaa, banaaniviipaleita ja mansikkasiivuja. Koristelin leivokset valkosuklaalla ja varastokukkasilla ja lehdillä. Todellakin banaani-mansikka-yhdistelmä toimi, nam!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti