torstai 2. elokuuta 2012

Pekonipiirakka


Tämä suolaisen piirakan ohje on peräisin Hellapoliisilta. Piirakan pohjan ohje on mielestäni erityisen onnistunut, on helppo valmistaa, pehmeä leikata ja miellyttävän makuinen.

Pohja:
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia
  • 0,5 dl maitoa

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja rasva sekaisin, lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina jauhoja apuna käyttäen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Vinkki! Käytä taikinan taputtelukädessä elintarvikekäyttöön soveltuvaa kertakäyttöhanskaa. Taikina ei tartu hansikkaaseen yhtä voimakkaasti kuin käteen, et tarvitse ehkä lainkaan jauhoja avuksi)
Esipaista pohjaa uunin alatasolla 225 asteisessa uunissa n 10 minuuttia.


Täyte:
  • 140-170 g pekonia paloiteltuna
  • 10-15 cm pätkä purjoa silputtuna
  • pieni punainen paprika suikaleina
  • halutessasi 1 kynsi valkosipulia
  • mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 100-120 g juustoraastetta

Paista kuumassa pannussa pekoni, lisää joukkoon purjosilppu (ja silputtu valkosipuli), kääntele hetki.
Levitä seos esipaistetun pohjaosan päälle, ripottele pinnalle paprikasuikaleet. Rouhi päälle mustapippuria maun mukaan.

Sekoita munat, kerma, maito ja juustoraaste keskenään ja kaada pinnalle.
Jatka paistamista 200 asteisen uunin alatasolla kunnes pinta hyytyy ja on kauniin värinen (ehkä noin 20-35 minuuttia).


Piirakka on parhaimmillaan lämpimänä. Voit myös valmistaa piirakan hyvissä ajoin (vaikka edellisenä päivänä) ja lämmittää ennen tarjoilua.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa hyvältä, täytyykin joku päivä testata resepti :) Olis miehenkin mieleen, ku on pekonia ;)

    VastaaPoista