perjantai 27. toukokuuta 2011

Tossukoriste pienen tytön ristiäisiin

Sain kunnian tehdä koristeen ystäväni suloisen tyttövauvan ristiäisiin. Toiveena oli vaaleanpunaiset tossut ja tuttipullo. Tällainen lähti juhlistamaan pienen tytön ensimmäistä juhlaa.

 

Koriste on sokerimassaa lukuunottamatta tuttipullon tuttiosaa, joka on marsipaania. Alustana valkoinen sokerimassa, jota on tomutettu reunoista vaaleanpunaisella kristallipulverilla. Tossut ja tuttipullo pinkiksi värjättyä sokerimassaa, kukat ja tuttipullon korkki vaaleampaa pinkkiä. Kukkien keskustat ovat sokerihelmiä. Tuttipullon viivaston piirsin elintarviketussilla.


Onnea Maijalle kasteesta!

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Ykkösvuoron kakku

Työharjoittelupaikassani pääsen hetkeksi vuorotyön makuun. Vuoron miehet tilasivat minulta sitten kakun. Sain vapaat kädet ideointiin, mutta aikaa oli vain yksi päivä. Päädyin tekemään perinteistä kermakakkua, ajattelin pelata varman päälle maun suhteen.


Neljän munan sokerikakkupohja kostutettuna vaniljamaidolla. Välissä mansikkahilloa, murskattuja mansikoita ja diplomaattikreemi. Koristeeksi tein kypärän kuulosuojaimineen, radiopuhelimen ja työhanskat.





Kakku selkeästi maistui, sillä viisi miestä (minä autoin vähän) tuhosi kakun yövuoron aikana pientä palaa lukuunottamatta.

torstai 12. toukokuuta 2011

Kannustuskakku Suomelle

Suomi-Norja puolivälieräottelua katsomaan oli tarkoitus perustaa kisastudio. Minähän tietysti huomasin jälleen hienon syyn tehdä kakkua. :) Värkkäilin teemaan sopivat koristeet vapaapäivän ratoksi ja pyöräytin pätkis-jugurttikakun.



Ohje on peräisin Hellapoliisilta. Tykkään tästä ohjeesta paljon, kakku on mukavan pehmoinen ja kevyen makuinen. Laitan tähän vielä ohjeen niinkuin kakun itse teen.

Pätkis-jugurttikakku

Pohja:
  • 1 pötkö Minttu-Dominoita murustettuna
  •  45 g juoksevaa margariinia sulatettuna
  • 1-2 rkl maitoa

Täyte:
  • 5½ liivatelehteä
  • 5 dl paksua vaniljajugurttia
  • 2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
  •  ½ dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen
  • 140 g pussi Pätkis-suklaata
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa Dominot. Sekoita keksinmurut, sula margariini ja maito keskenään ja painele seos leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 18 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle.
Sekoita keskenään jugurtti, vaahdotettu Flora vanilla, sokeri ja vaniljasokeri, sekä murskatut pätkikset.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota kuivaksi puristetut liivatelehdet siihen, anna jäähtyä muutama minuutti. Kaada ohuena nauhana täytevaahtoon koko ajan sekoittaen.
Kaada seos keksinmurupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi  tai yön yli.
Pyöräytä veitsellä kakku irti irtopohjavuoasta, koristele mielesi mukaan.

Toivottavasti kakku kannustaa Suomen voittoon!

Valitettavasti kisastudioon ei sitten tullutkaan porukkaa, joten kakkua ei saataisi syötyä heti. Koska massakoristeet eivät kestä kauniina kakun päällä kuin häviävän hetken, poistin ne kakun päältä ja koristelin kakun uusiksi. Sirottelin kaakaojauhetta kakun pinnalle peittääkseni koristeiden jättämät siniset jäljet ja sitten sihtasin tomusokeria sabluunan läpi kuvioidakseni kakun.

Tällainen kakku siitä sitten lopulta vielä tuli.

maanantai 9. toukokuuta 2011

Kakku saunailtaan

Tein kakun kurssikavereiden kanssa vietettävään saunailtaan. Kakku on maitosuklaa-valkosuklaamoussekakku, vastaavanlainen kuin tämä. Koristelun kanssa tuli kovin kiire ja se näkyykin lopputuloksessa. En huomannut nimittäin imeyttää kakun pinnalta muutamaa vesipisaraa talouspaperiin ennen kuin ryhdyin sirottelemaan kaakaojauhetta. Kosteuden myötä kuviot levisivät iloisesti epämääräisiksi kasoiksi. Onneksi makuun moinen kauneusvirhe ei vaikuttanut.



Kakun reunoille tein suklaakiekuroita tällaisella muotilla. Ensimmäistä kertaa olin suklaamuotin kanssa tekemisissä, joten joitakin ilmakuplia koristeisiin jäi. Ensi kerralla sitten napauttelen muottia paremmin.